De Mooiste Lakken
Aandelen en tandwielen schoonmaken voor het aanbrengen van lak

Aandelen en tandwielen schoonmaken voor het aanbrengen van lak

Geplaatst door 16-02-2022 20:50 door Rianne Wesselink

Als je een project wilt afwerken met lak, moet je ervoor zorgen dat al je gereedschap goed gereinigd en voorbereid is voordat je begint. Alle delen en tandwielen moeten worden gereinigd met een reiniger die bedoeld is voor lak voordat je begint, om te zorgen voor een gladde, professionele afwerking.

Er zijn verschillende methoden om delen en tandwielen te reinigen voordat je lak aanbrengt. De belangrijkste overweging is het gebruik van een ontvetter, die zal helpen om hardnekkige oliën en vuil te verwijderen. De markt biedt verschillende producten die hiervoor gebruikt kunnen worden. Als er geen ontvetter beschikbaar is, kun je een combinatie van minerale spiritus, een schone doek of borstel en heet water gebruiken.

Als het oppervlak schoon is bevonden, is de volgende stap het schuren van het oppervlak met een schuurpapier met zeer fijne korrel of een pad. Dit helpt om alle resten van het eerder ontvette oppervlak te verwijderen. Een fijn schuurblok kan worden gebruikt voor grotere oppervlakken, terwijl een stuk schuurpapier kan worden gebruikt voor kleinere oppervlakken.

Na het schuren is het belangrijk om het juiste smeermiddel te gebruiken bij het aanbrengen van de lak. Veel mensen gebruiken lijnolie, minerale spiritus of kaasdoek